wifi booster

Rekkevidden på det trådløse nettverket på en laptop eller tablet er dårlig, men det hjelper litt å henge en trådløs adapter på en USB forlengerkabel fra bommen eller sprayhooden.

Copyright welkin.no

Et rustfritt rør ble bøyd i uform og to små plater av rustritt ble formet til antenne adapter.

U'en ble feste rett under radaren. Den svarte antennen er for AIS og den hvite er den trådløse antennen. Den har 9db gain, som er perfect for en båt. velger man større gain blir strålingsområdet for smalt og en liten bølge kan forårsake dårlig forbindelsen.

Det trådløse aksesspunktet er en TP-LINK TL-WA7210N konfigurert som en repeater og plassert under dekk ved radarmasten slik at antenne-ledningen blir kort og med minst mulig tap.

Ved første test i havnen, fant wifi boosteren mer enn 50 wifi hotspots - på laptoppen bare 7! En åpen hotspot 80 meter fra båten ga nok bånbredde til å se en film på Netflix!

smarttelefon som 3g/4g wifi hotspot

På vei tilbake fra Nordkapp ble hastigheten og dekningen på ICE intenettet så dårlig at kapteinen kjøpte et data simkort for å få tilgang på internett. En smarttelefon fungere utmerket som wifi hotspot! Når dta roaming kostnadene i EU forsvinner i 2016 blir en wifi router med 4G og extern antenne installert i båten.

ICE in Scandinavia

ICE levere internett via det gamle NMT nettet i Skandinavia. De dekker 75% av Skandinavia og opp til 250nm fra land. Dette har fungert ok i Sydnorge, Sverige og Finnland. I Danmark er dekningne dårlig. ICE routeren er montert like under hyttetaket og ville sikert fungert bedre med en extern antenne.