problemer med pumpen på do?

En liten dæsj av matolje i doskålen sånn av og til, smører og renser pumpen.

En halv liter eddik hver måned løser opp avsetninger fra urea syre og saltvann.

flekker på teak etter metall

Ølbokser, hermetikk, messing ol., sammen med fuktighet setter raskt flekker på ubehandlet teak Behandling - drypp litt sitronsaft på den tørre flekken, gjenta inntil flekken er vekk. Virker også på rustflekker på tøy.

ubehandlet teak

Ubehandlet teak trenger også behandling - en til to ganger i sesongen vaskes den tørre teaken med en kraftig Grønnsåpe-blanding, godt pisket opp til et skum. Dette skummet skal ikke skylles vekk, men tørke av seg selv. Denne behandlingen tilfører litt fett til teaken og gjøt at skitt ikke setter seg så lett.

rustfritt stål

Autosol metal polish brukes for polering av rustfritt stål, rensing av fendere og for rubbing av skrog når det er nødvendig.

En teskje eller to kan også tilsettes ditt favoritt poleringsmiddel og det fjerner alle vanskelige flekker når du polerer.

behandling av rigg

Alle detaljer i riggen og spesielt masten, trenger en gang i året vask ( med Jif ) og deretter ett lag med det eneste spesialmiddelet som er ombord, nemlig "Riggerens mastepleie" fra Hempel. Dette produktet koster riktignok mer enn det dobble av det rødvin koster, men er meget drøyt - en kvart liter er nok til 15 års behandling av mast og rigg på en Comfortina 32!

plastvinduer i sprayhood

Plastvinduer i sprayhood består av 70-80% eteriske oljer, som veldig lett vaskes vekk med vanlige vaskemidler - resultat: melkeaktig ugjennomsiktige og "stive" vinduer. Bruk Grønnsåpe - den tilfører fett!

vaskemidler ombord

Spesielle vaskemidler for båt tilbys med priser som i snitt ligger langt over rødvin, og de er ikke særlig gode heller. Det finnes rimeligere alternativer: Grønnsåpe brukes til grovrengjøring og til finish.

Grønnsåpe etterlater ett fettlag som gjør glatte overflater vannavstøtende og de ser ut som om de er nypolerte. Benyttes både på gelcoat, rustfritt stål og aluminium med samme gode resultat. Prøv den også på din bil!

For ordentlig rengjøring før polering benyttes biologisk avfetningsmiddel.

Istedenfor spesielle "Yacht Cleaners" bruk vanlig oppvaskmiddel f.eks. Zalo.

fortøyningsproblemer ?

Det værste jeg hører i en stille uthavn er når folk begynner og hamre løs på fjellet - av to grunner! Den ene er at stillheten blir brutt, den andre er at de ødelegger fjellet og setter merke etter seg.

Copyright welkin.no

Skaff deg noen nøtter istedenfor. De fåes hos utvalgte sportsforretninger til en billig penge! Hos Skandinavisk Høyfjellsutstyr får du de til under 100 kroner pr. stykk!

Finn deg så en fjellsprekk, som blir smalere mot båten og legg inn en passende nøtt!

Fortøyningen skader ikke fjellet, lager ikke bråk og tåler minst 1 tonns belastning!

 

PS. For de som markedsfører dette som en ny fortøyningsmetode - så har jeg brukt denne metoden i over 20 år ! DS.